Blog post content

1 min lesetid

Helene Olafsen - Raised by Weather 🏂

Å omfavne elementene: Raised by Weather

Hos Kastel er slagordet "Raised by Weather" ikke bare en frase, men en filosofi. Det taler til våre røtter, vår motstandskraft og respekt for den naturlige verden. Oppveksten i det harde, uforutsigbare nordiske klimaet har lært oss å omfavne alle elementer og gjøre utfordringer om til muligheter. Denne grunnleggende tanken om tilpasning og varighet er hjørnesteinen i merkevaren, og hjertet i hvert Kastel-skopar.

Vårt formål er å skjerme deg fra elementene samtidig som vi ivaretar miljøet

Vi kombinerer innovativt design med bærekraftige praksiser for å lage fottøy som lar deg leve det livet du vil, uansett vær. Vi lager ikke bare sko, men pålitelige følgesvenner på dine eventyr, som bryr seg om både deg og planeten.

Helene Olafsen: Et prakteksempel på vår etos

Vi er stolte av å introdusere Helene Olafsen som vår nye ambassadør. Helene er en kjent idrettsutøver og mediepersonlighet, og et perfekt eksempel på vårt "Raised by Weather"-mantra. Hennes liv er et bevis på kraften som finnes i å omfavne naturens krefter og finne glede i alle værforhold.

I et eksklusivt intervju deler Helene sin egen erfaring og innsikt i hvordan været har formet hennes eget liv:

👟 Kastel: Helene, når er du minst deg selv?
🏂 Helene: Jeg er kanskje minst meg selv når jeg føler meg fanget, kanskje. Jeg var i New York en gang, da følte jeg veldig lite som meg selv.

👟 Kastel: Hvorfor det?
🏂 Helene: Jeg tror det var fordi det var så høye bygg, og jeg så ikke noen trær. Jeg har dårlig stedssans, så jeg følte meg liksom lost, da. Jeg syntes det var så stort, og mye betong og asfalt.


👟 Kastel: Hvordan vil du si at været påvirker deg?
🏂 Helene: Jeg er veldig værsjuk. Jeg er et vintermenneske egentlig, så det er litt rart, men hvis jeg ikke er ute i vinteren og leker og koser meg, da blir jeg trist og lei meg. Er det sol og fint vær, så er det ubegrenset med positivitet. Er det trist og grått, blir jeg også det.


👟 Kastel: Solskinn eller masse snø?
🏂 Helene: Jeg liker egentlig all slags vær, men jeg liker ikke gråvær. Jeg er veldig glad i å gå ute når det er storm. Det elsker jeg, så lenge jeg får vært ute og opplevd det. Men jeg liker jo også å være inne og se ut på ekstremvær, liksom.


👟 Kastel: Hvor ofte lar du været hindre deg?
🏂 Helene: Jeg lar været hindrer meg ganske ofte. Neida, men jeg har blitt en solskinnkjører, så jeg kjører bare snowboard, for eksempel, når det er fint vær nå. Jeg er blitt for gammel. Men da legger jo været opp til at man kan gjøre andre ting, ikke sant? Så nå kan jeg sette pris på å sitte inne og kose meg når det er dårlig vær. Jeg trenger ikke å gå ut og risikere livet i dårlig vær lenger. Jeg elsker jo snøvær og puddersnø, men jeg tenker mer at hvis det er holke i bakken, da trenger jeg ikke å gå ut lenger. Den tid er forbi, men jeg elsker å være ute og kjenne på elementene.

👟 Kastel: Så du blir ikke skremt av vær, men det er noen vær du unngår?
🏂 Helene: Jeg synes gråvær er det som gir meg minst. Jeg elsker liksom hvis det regner skikkelig på sommeren, altså, hvor deilig er det ikke å gå ut å bade da liksom? Herregud, det er sånn barndomslykke.


👟 Kastel: Hvordan vil du si at det å vokse opp i det norske været har påvirket deg?
🏂 Helene: Vi snakker veldig mye om vær i Norge. Det tror jeg også er fordi at vi er så avhengig av det på en måte. Men når man er liten så tenkte jeg aldri over at det var det ene eller det andre. Jeg husker at vi hadde kveldsbad, og det var jo aller gøyest på sommeren når det var når det striregnet og vi kunne nakenbade på kvelden. Det var helt fantastisk.

Men jeg har jo drevet mye med idrett da, så værmeldinga har jo vært viktig. Samtidig så ble det fort en greie, at jeg liksom gjorde det best i dårlig forhold, eller i dårlig vær. Eller det andre kaller dårlig vær. Det har for meg vært litt sånn bra vær, så hvis det er skikkelig dårlige forhold, da har jeg alltid vært på mitt beste. Så det har også vært en slags sånn hemmelighet for meg, at hvis værmeldingen viser at det blir dårlig, så er det fordel meg i konkurransesammenheng.


👟 Kastel: Hadde du da bare fordel i Norge, eller også internasjonalt?
🏂 Helene: Enda større grad internasjonalt. Jeg tror at vi i Norge vi vokser i større grad opp med at det ikke finnes dårlig vær, vi er ute uansett. Det er en bonus hvis det er fint vær, da. Når skjer det at det er helt perfekt vær? Vi er jo vant til å liksom bare kle på oss og komme oss ut, og så blir det bra.

👟 Kastel: Har du noen spesifikke minner fra barndommen hvor været spilte en rolle?
🏂 Helene: Det er mange. Jeg er mange minner fra barndommen der været var viktig. Det er alt fra nakenbading i regnet til snowboardkonkurranser der vi ikke så en meter foran oss. Jeg har vært mye ute og jogget. Fattern var så glad i høstvær, den kalde, krispe lufta og rundt sånn ti grader, det er fatterns favorittvær, og da nøt vi alltid å være inne i skogen der. Så jeg har mange minner med vær, altså.


Bli med på reisen

Helene Olafsens ånd og kraft viser hva det vil si å være «Oppdratt av været». Historiene hennes minner oss om at alle værforhold bringer med seg sin egen sjarm og eventyrlyst. Hos Kastel feirer vi denne etosen, og lager sko som støtter deg gjennom møtet med ethvert element, og gjennom hvert skritt på veien. Velkommen til Kastel-familien – der vi beskytter deg mot klimaet og klimaet mot deg.

About the author
Luisa ArangoE-commerce- og Markedsføringssjef
Jeg nyter å tilbringe kvalitetstid med familien min, og å diskutere alt som har med markedsføring og e-handel å gjøre. Jeg er veldig interessert i teknologi og elsker å lese om kunst og samfunn. Selv om jeg definitivt er en byperson, setter jeg stor pris på å være ute i naturen hver gang solen skinner!

Section of blog posts